Executivul condus de Enrico Letta a aprobat un decret de lege pentru relansarea pieţei muncii. Bugetul destinat pentru acest set de mãsuri de 1,5 miliarde de euro va fi asigurat "din fonduri europene şi din resurse naţionale" şi va permite crearea a aproximativ 200.000 de noi locuri de muncã pentru tinerii italieni în urmãtoarele 18 luni. Toate acestea în contextul în care, în plină criză financiară, imigranții ajung să dea de lucru italienilor.
Primul ministru, Enrico Letta se ţine de promisiunea făcută la începutul mandatului său de relansare a pieţei muncii şi vine cu mãsuri destinate sã creeze noi locuri de muncã pentru tinerii italieni.
Bugetul de 1,5 miliarde de euro destinat pentru acest set de mãsuri va fi asigurat 'din fonduri europene şi din resurse naţionale', care vor permite crearea a 200.000 de noi locuri de muncã pentru tinerii italieni în urmãtoarele 18 luni. Măsurile vor fi aplicate în special în centrul şi sudul Peninsulei, în contextul în care în aceste zone rata şomajului în randul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani depășește procentul de 40%.
Pachetul conţine şi o măsură care prevede că Guvernul va aloca ajutoare financiare în valoare de 800 de milioane de euro pentru firmele, întreprinderile care vor angaja, în mod stabil, tineri cu vârste până în 30 de ani, fãrã un loc de muncã de cel puţin șase luni.
Odată cu acest pachet, executivul de la Roma a venit şi cu o măsură de relansare a consumului, comerţului şi economiei: decizia de a amâna cu trei luni majorarea TVA de la 21% la 22%, o mãsurã care ar fi trebuit sã intre în vigoare chiar de săptămâna viitoare, de la 1 Iulie.
Amânarea a fost posibilã deoarece Guvernul a gasit acoperirea financiarã necesarã, de un miliard de euro.
În ziua în care se lansează primele reforme ale guvernului condus de Enrico Letta, presa din Peninsulă evidenţiază că în