Un şomer cu speranţele ucise de criză, o tânără cu idei copiate de prin Occident, dar cu buzunarele goale, un lăcătuş mecanic pe care fabrica unde muncea nu l-a mai vrut şi un puşti care, după ce a terminat şcoala, nu a ştiut încotro s-o apuce. Patru oameni care nu se cunoşteau între ei, patru oameni cu idei, dispuşi să-şi înceapă propria afacere. Pe toţi îi leagă, de ceva vreme un singur lucru. Proiectele lor au prezentat interes motiv pentru care au fost premiaţi de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN , în cadrul unui program european. Acum, fiecare are povestea lui succes, e adevărat aflată la început, pe care o trăieşte, la ţară, departe de tumultul oraşului.
Dumitru Bejan, din Jupica Botoşani, şi-a încercat norocul "afară", la muncă, însă când s-a întors din Israel a realizat că îngroaşă rândurile şomerilor. Prin programele sale aflate în derulare - cu susţinere financiară europeană -, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN, al cărui preşedinte este Daniel Rădulescu, i-a întins o mână de ajutor. Acum, omul, odată condamnat la sărăcie, trăieşte din ceea ce-i produce propria firmă de construcţii pe care a pus-o pe picioare porn ind de la 10.000 de lei. Reţeta succesului a descoperit-o şi Mariana Ioniţă, o femeie care cu bani europeni şi-a deschis în Pipirig, Neamţ, în satul bunicilor lui Creangă, un salon de înfrumuseţare. "Chiar şi bătrânele din sat vin la mine să-şi facă o unghie sau să se ungă cu pomezi. Obligatoriu cu programare, ca să nu se calce pe bătături", spune mândră Mariana.
Dacă vor să-şi facă o poartă din fier, un gard sau chiar un scăunel, ţăranii din satul vasluian Puşcaşi, au un singur drum de făcut. Să-i bată la uşă lui Jenuţ Ceauşu, care dintr-un lăcătuş mecani şomer, a ajuns patronul unei mici firme de contrucţii metalice. În plus, banii veniţi din Europa îl ajută să-şi extindă afacerile şi în domen