Tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru - primul pacient externat - a fost protejată, atunci când autocarul s-a prăbuşit în prăpastie, de trupul mamei sale, peste care a căzut un bolovan, femeia pierzându-şi viaţa, spune directorul medical al Spitalului Elias.
Directorul medical al Spitalului Elias din Capitală, dr. Dana Safta, a declarat, joi, că tânăra de 26 de ani din Cluj-Napoca rănită în accidentul din Muntenegru - prima persoană din cele rănite care a fost externată - a fost protejată, la prăbuşirea autocarului, de trupul mamei sale, care a murit după ce o bucată de stâncă a căzut peste ea.
"Trupul mamei a protejat-o de căderea acelui bolovan. Tânăra are leziuni minore, câteva excoriaţii la membre, însa starea ei psihică era extrem de deteriorată", a explicat medicul.
Saflta a spus că tânăra a fost externată şi a plecat la Cluj pentru că era cu întreaga familie şi dorea să participe la funeraliile mamei sale.
"Este cu atât mai greu pentru ea cu cât şi-a dorit foarte mult să meargă în excursie cu mama sa, să o ducă în acea excursie", a mai directorul medical al Spitalului Elias.
Clujeanca de 26 de ani, Maria Loredana Morar, a fost externată, miercuri, de la Spitalul Elias, pentru a ajunge la Cluj-Napoca şi a participa la înmormântarea mamei sale, care va avea loc joi, în Cimitirul Central din municipiu.
Mama tinerei, Aurora Morar, avea 56 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia a fost depus, miercuri, la Capela Cimitirului Central din municipiu, unde au venit fratele acesteia, Vasile Mocanu, şi alte rude.
Vasile Mocanu le-a povestit jurnaliştilor că sora sa abia aştepta să meargă în excursie, alături de fiica sa, Maria Loredana, căreia rudele îi spun Dana, pentru a se relaxa după o perioadă de muncă de câteva luni.
"Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază