Hidroelectrica are de vineri o nouă conducere, după ce a ieşit din insolvenţă. Consiliul de Supraveghere al companiei a ales primul Directorat al companiei.
Mandatul avocatului Remus Borza, cel care a fost timp de 371 de zile administratorul judiciar al celui mai mare producător de energie din România, a încetat. Borza spune că nu a avut sâmbăte şi duminici libere, dar că a reuşit să facă lucruri pe care nimeni nu le-ar fi reuşit să le facă. „Efortul asumat a fost unul supraomenesc”, se prezintă el, susţinând că pe viitor se va gândi bine dacă va mai lua vreodată vreun mandat de restructurare al vreunei companii a statului, având în vedere că „cei ce fac muncă cinstită sunt puşi la stâlpul infamiei”.
„Toate televiziunile dezbat acum onorariul nesimţit al lui Euro Insol (de 2,2 milioane de euro –n.n.). El reprezintă doar 0,27% din ceea ce am adus eu venituri suplimentare la Hidroelectrica”, mai spune Borza, care a dorit să precizeze şi că în ultimul an nu şi-a mai înnoit colecţia de ceasuri şi că nici „nu este atât de snob încât şi îşi cumpere pantofi de 4.000 euro perechea”.
O nouă conducere
Prima şedinţă a Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica care a avut loc joi a desemnat primul directorat al Hidroelectrica, într-o formulă restrânsă, provizorie, de trei membri, şi cu un mandat de doar două săptămâni. Actualul director general Mihail Stănculescu care este şi director general, care va fi şi preşedintele directoratului, Lucian Cocoş, actualul director financiar contabil şi Dragoş Zachia, actualul director de exploatare.
Ulterior, directoratul va avea o altă componenţă şi structură, cu cinci membri.
Ce are de făcut noua conducere
Borza spune că în continuare la Hidroelectrica mai sunt multe de făcut. „Sunt multe proiecte în derulare. Mă refer la vânzarea de microhidrocentrale, care are un prim termen pentru licit