Cariera de poliţist a comisarului şef Ion Voinescu se termină între carierele miniere Roşia şi Pinoasa, cu o jonglerie imobiliară care ridică multe semne de întrebare. Adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a devenit proprietarul a 2,3 ha de pădure, după ce a cumpărat, de la tatăl său, o păşune pe care a plantat puieţi de salcâm, în urmă cu şase ani. Schimbarea categoriei de folosinţă a suprafeţei agricole în teren cu vegetaţie forestieră, pe baza unei simple cereri depuse de poliţist la Primăria Fărcăşeşti, a dublat practic preţul acesteia, în cazul unei negocieri cu Complexul Energetic Oltenia. Voinescu spune că nu vrea să vândă „pădurea” CE Oltenia şi este de părere că ar trebui felicitat, deoarece, în timp ce alţii defrişează păduri, el plantează copaci.
Cum se poate dubla preţul unei păşuni aflate la marginea carierei miniere
La finele anului trecut, inspectorul şef adjunct al IPJ Gorj, Ion Voinescu, s-a împroprietărit cu 23.250 mp de pădure şi 6.600 mp de teren agricol.
Pe scurt, circuitul acestor suprafeţe începe din data de 5 iulie 2005, când tatăl comisarului şef a obţinut titlu de proprietate pe trei parcele de fâneţe, adică 5.156 mp, 7.032 mp şi 11.062 mp, în Valea Părăului, aflată pe raza comunei Fărcăşeşti.
Peste şapte ani, adică în 1 iunie 2012, în baza unei cereri depuse la Primăria Fărcăşeşti, în Registrul agricol a fost schimbată categoria de folosinţă a terenului în „vegetaţie forestieră”, deoarece, prin 2007, comisarul şef Voinescu a plantat pe acele pajişti puieţi salcâm.
Cererea depusă la primărie, pentru schimbarea categoriei terenului, a fost susţinută de un proces verbal, întocmit la faţa locului de către o comisie formată din fostul viceprimar Mihai Vasile, secretarul Constantin Cimpoeru şi responsabilul cu cadastru din instituţie, Filimon Dumitrescu, în care este consemnat