Micile plusuri dintr-un interval de 30 de zile pălesc în faţa minusurilor înregistrate de-a lungul a 365 de zile
Pretenţiile unor proprietari cresc cu câteva sute de euro de la o lună la alta, dar sunt cu mii bune de euro mai mici decât anul trecut
Proprietarii de apartamente încearcă, de la o lună la alta, să ţină preţurile la un nivel cât mai apropiat de nivelul pretenţiilor lor, motiv pentru care preţurile oscilează pe fiecare segment în parte, la fiecare 30 de zile.
Niciun segment de apartamente nu a reuşit să obţină două luni de creştere, chiar dacă a fost vorba de evoluţii nesemnificative. În luna mai, proprietarii apartamentelor cu două camere au crescut puţin preţul, cu aproximativ 1 procent mai mult decât în luna aprilie. În iunie a venit rândul proprietarilor de garsoniere şi de apartamente cu 4 camere care au reuşit să consemneze un mic plus, însă comparativ cu preţurile înregistrate în urmă cu 12 luni, preţurile sunt mai mici.
Jucătorii din piaţă vor stabilitate de la lună la lună, dar nu observă şi declinul anual. Potrivit unui indice realizat de site-ul de imobiliare anunţuriparticulari.ro, după ce în intervalul iunie 2011 - iunie 2012 părea că se merge spre o stabilizare a preţurilor de strigare, următoarele 12 luni au arătat că piaţa imobiliară se află din nou pe tobogan. Această evoluţie contrazice previziunile şi aşteptările imobiliarilor, care spuneau că segmentul rezidenţial se va stabiliza din punct de vedere al preţurilor.
Potrivit celui mai recent studiu al anunturiparticulari.ro, în ultimele 12 luni pe toate categoriile de apartamente s-au înregistrat reduceri. Spre finalul acestei luni, cifrele arată că garsonierele, apartamentele cu 2 şi 6 camere sunt cu 6% mai ieftine, în timp ce preţul de strigare al apartamentelor cu patru camere a scăzut cu aproximativ 9,4%.
Cum arată cifrele de anul acesta