Două cupluri de lesbiene povestesc despre greutatea unei relaţii în România, „Vanity Fair” a publicat un material care vorbeşte despre falsitatea nunţii şi explică de ce homosexualii ar face-o mai bine, iar Curtea Supremă din America a legalizat, practic, căsătoriile gay în toate statele.
Decizia Curţii a catalogat legea care interzicea mariajele gay, din 1976, drept „anticonstituţională, deoarece este o privare a accesului la libertate a persoanelor care este protejat de al Cincilea Amendament”. Cu toate acestea, Curtea Supremă nu a reuşit să reglementeze ca drept fundamental căsătoriile dintre persoanele homosexuale.
Cuplurile gay care şi-au legalizat parteneriatele, şi cele care o vor face în viitor, vor beneficia de aceleaşi drepturi rezultate dintr-un mariaj, ca şi persoanele căsătorite tradiţional. Un punct-cheie al legii federale, implementată în 2008 - Defense of Marriage Act (DOMA)- nega persoanelor gay căsătorite drepturile oferite de o uniune legală. DOMA a fost declarat invalid astăzi de către Curtea Supremă americană.
Dezbaterea va continua, însă, la nivel european, unde căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este legală decât în câteva ţări precum Franţa şi Olanda. Voci din toate industriile pledează intens pentru „libertatea individuală”, indiferent de opţiunile sale personale.
Anthony Gill, editor „Vanity Fair”, a publicat un editorial despre soluţia modernizării căsătoriei secolului 21: „legalizarea mariajelor gay”.
Pornind şi judecând situaţia de la nunta tradiţională, jurnalistul american demaschează toate aspectele forţate ale unui eveniment care, spune el, şi-a pierdut de mult semnificaţia originală.
Nunta este momentul în care două persoane îşi unesc destinele şi, sub entuziasmul anticipării unui viitor comun, îşi fac diverse promisiuni. A devenit prototipul acestui eveniment care, pe lângă emoţiile ineren