Am avut parte să vedem în şedinţa de consiliu local de ieri de la Lupeni cel puţin două proiecte de hotărâri atât de dubioase, încât ar fi puţin probabil ca aceia care au ridicat mâna să le voteze să nu fi dat ulterior cu subsemnatul la DNA. Din fericire, aceste proiecte nu au trecut. Pentru prima dată în ultimul deceniu, s-a întâmplat o minune. Trei proiecte de hotărâre nu au trecut.
Maşina de vot a primarului Cornel Resmeriţă (s-)a defectat. Am văzut ieri la Lupeni consilieri responsabili, care au luat în calcul binele comunităţii şi s-au gândit la integritatea avutului primăriei. Din cele 11 proiecte de hotărâre, trei nu au trecut. Erau atât de controversate, încât au dat de gândit multora dintre consilierii puterii. Fie că au votat negativ sau s-au abţinut, consilierii au transmis un mesaj clar: nu mai merge cu prosteala. Vorba consilierului Marcel Rad: „nu suntem nici noi în clasa a II-a”. Discuţiile au început cu proiectul numărul 3 de pe ordinea de zi, care prevedea contractarea de către primărie de consultanţă juridică. Se motiva simplu (chiar simplist) că sunt prea multe acţiuni în instanţă şi personalul de specialitate al primăriei nu face faţă. De fapt, după o cascadă de întrebări ale consilierilor (niciunul nu a primit un răspuns concret), viceprimarul Lungan încercând să dreagă situaţia cu răspunsuri evazive, s-a aflat că, de fapt, expirase contractul de consultanţă al avocatului Marioara Avram şi că ar fi trebuit reînnoit. Însă, ghinion, proiectul de hotărâre nu a trecut. Vom reveni într-o ediţie viitoare cu o relatare despre penibilul situaţiei create.
Nici proiectul aflat la punctul 8 şi care viza o vânzare de teren de 1.958 de mp nu a trecut, pentru că, simplu, nu-i aşa?, nu s-a întrunit numărul de voturi necesar. Vom reveni şi asupra acestui subiect discutabil, dar nu atât de controversat ca şi proiectul de hotărâre aflat l