Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Unul dintre cele mai populare fructe, marul are multiple beneficii pentru sanatate, contribuind la pierderea in greutate, imbunatatirea functiei pulmonare, reducerea riscului de accident vascular, cancer sau boala cardiaca.
Dar simplul fapt ca este omniprezent in dieta nu inseamna ca e lipsit de mistere. Marul are propriile sale secrete, parte din ele fiind dezvaluite de Huffington Post.
Merele pot provoca alergii identice celor la polen
Cand vorbim de alergii alimentare, ne gandim in special la cele provocate de alune, crustacee sau chiar oua. Alergiile usoare la mere nu sunt insa mai putin frecvente. Expertii sunt de parere ca polenul de mesteacan, care se gaseste uneori pe suprafata marului, este responsabil de intoleranta si nu un compus din interiorul fructului.
Excelente pentru dieta
Continutul mare de fibre si apa face din mar un aliment cu un grad ridicat de satietate, in ciuda celor numai 95 de calorii aflate intr-un fruct. Un avantaj suplimentar in mentinerea greutatii corporale il reprezinta un compus aflat in coaja marului, numit acid ursolic, a carui eficienta asupra arderii caloriilor si reducerii riscului de obezitate a fost demonstrata in doua studii realizate pe soareci.
Cea mai mare varietate de soiuri
Merele sunt cele mai diverse fructe din lume. Potrivit jurnalistului culinar Rowan Jacobsen, expert in tipurile de mere, numai in SUA existau peste 16.000 de soiuri.
Cum sa musti din fruct, ca sa nu faci risipa
Modul in care alegem sa muscam din mar este decisiv pentru marimea cotorului. Este de preferat a evita o "abodare" circulara, in urma careia s-ar pierde peste 30% din fruct, respectiv intre 20 si 30 de calorii.
Merele contin mult aer
Unele voci sustin ca merele