Cu câteva zile înainte de închiderea Google Reader, alternativele la popularul cititor de feed-uri RSS al gigantului online au început să apară. Feedly şi-a lansat versiunea web, AOL Reader este o alternativă, iar Digg a lansat şi varianta sa.
Digg Reader s-a lansat ieri, 26 iunie, iar astăzi am primit acces la varianta beta, existentă în momentul de faţă. Prima impresia asupra RSS Reader-ului cu care Digg s-a lăudat este că e o variantă foarte ... simplă. Nu aduce opţiuni revoluţionare faţă de Google Reader, iar Feedly pare mai mult un ecosistem decât Digg.
Digg Reader importă sursele de ştiri din Google Reader şi le prezintă într-o interfaţă simplă şi care se încarcă destul de rapid. Fiind o variantă încă beta, Digg Reader are şi bug-uri sporadice, care nu încarcă pe web fluxul de ştiri.
Ce aduce şi cum funcţionează Digg Reader? După ecranul de pornire în care ne autentificăm prin contul de Google suntem introduşi într-un clasic RSS Reader. Nu aduce nimic nou faţă de Google Reader.
Dacă pe Google Reader aveam Starred items, în Digg avem Saved, pentru articolele pe care vrem să le citim mai târziu. Secţiunea Popular din Digg Reader este secţiunea Trends din Google Reader şi spre deosebire de produsul care va fi închis de Google de la 1 iulie, nu avem recomandări de surse de ştiri.
În schimb, Digg Reader a introdus opţiunea de citire a textelor pe care le-am marcat în Digg, agregatorul de materiale de pe internet în funcţie de subiectele noastre de interes. Foto Digg Reader
O experienţă mai socială
Digg a introdus RSS Reader-ul în secolul XXI cu ajutorul opţiunilor sociale. Putem să ne conectăm conturile de Facebook şi de Twitter, iar ştirile pot fi distribuite din browser direct sau din aplicaţia de iOS.
La nivel social trebuie să vorbim şi despre aplicaţia de mobil. Digg a actualizat-o şi a transformat-o prin introd