Vrem, nu vrem, mancam hrana procesata industrial. Cu mici exceptii, tot ceea ce consumam contine aditivi, iar unii dintre acestia au cele mai ciudate surse.
Decat sa traiesti sau sa mananci in necunostinta de cauza, mai bine sa stii la ce iti expui zilnic corpul. Iata ce surprize iti rezerva alimentele pe care le consumi in mod frecvent, conform Web Med .
Un colorant alimentar rosu este facut din ... gandaci. Este folosit inclusiv pentru a da culoare fardurilor pentru obraz, dar si in sucuri, inghetata, iaurturi, chiar branzeturi, unt si inca multe altele.
Tot ceea ce contine "extract de cosenila" sau "carmin" are ca provenienta gandacul Coccus Cacti. Din procesarea acestuia rezulta un colorant foarte solubil cunoscut sub numele industrial de E120.
Carne tratata cu amoniac, fara valoare nutritiva
Noroiul roz este numele dat deseurilor din masinile de tocat. Aceasta este o pasta de carne tratata cu amoniac pentru a ucide E coli si Salmonella si care este cea mai ieftina carne.
Practic nu are valoare nutritiva reala si este materia prima pentru unele preparate de tipul crenvurstilor si salamurilor sau este folosita ca hrana pentru animalele de companie.
Salina din farfurie: cerealele
Cea mai mare cantitate de sare din alimentele procesate industrial nu se afla nici in salamuri, nici in cartofii prajiti din pungi, ci in cereale. O portie de cereale sau un mix de cereale cu fructe contine o cantitate dubla de sare comparativ cu cea dintr-o punga de chipsuri. Sarea din cereale are un dublu rol: este conservant si factor care contribuie la pastrarea culorii si aromei acestora.
Chinina la pahar
Putini stiu ca in ginul tonic se afla o cantitate suficient de mare de chinina pentru a ameliora simptomele malariei. Chinina, in cantitate mare, se afla si in apa ton