Tribunalul Bucureşti a stabilit joi ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu este judecat pentru fapte de corupţie, să aibă termenul final în 29 august.
Instanţa a reluat, joi, dezbaterile în dosarul privind modul în care a fost privatizat ICA.
Cu acest prilej, a fost audiat, din nou, inculpatul Nicolae Vlad Săvulescu, fost şef al Direcţiei privatizări-concesionare din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).
Acesta a arătat, în esenţă, că ICA nu a fost singurul institut în cazul căruia a întocmit documentaţia şi că pentru toate entităţile privatizate în mandatul lui au fost folosite aceleaşi prerogative legale.
Săvulescu a arătat că nu înţelege de ce procurorii anticorupţie susţin că doar în cazul ICA s-au comis ilegalităţi la privatizare.
După audierea acestuia, instanţa a dispus citarea cu mandate de aducere a lui Laurenţiu Lupu - martor propus de apărare.
Instanţa a mai arătat că singurul termen pe care îl mai acordă acestui dosar este 29 august, solicitând avocaţilor să-şi pregătească pledoariile finale pentru această dată.
În 28 mai, Dan Voiculescu a declarat, la Tribunalul Bucureşti, că procurorii susţin faptul că el ar fi influenţat telepatic conducerea ICA să facă ilegalităţi, omul de afaceri subliniind, în acelaşi context, că în rechizitoriu apar "poveşti" fără legătură cu el.
Voiculescu a dat declaraţii atunci în faţa instanţei timp de aproximativ 40 de minute, arătând că este "absolut nevinovat" în raport cu acuzaţiile pe care i le aduc procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
"Infracţiunea de spălare de bani este un nonsens, pentru că eu nu pot să îmi spăl propriii mei bani. Toate veniturile mele legale erau în bănci. Nu am avut niciun amestec în procesul de privatizare. Tratativele, negocierile, licitaţia, nu am avut cunostin