La Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani sunt admişi în clasa a IX-a elevii cu cele mai mari note. Absolvenţii de clasa a VIII-a care vor dori să îşi continue studiile liceale în cadrul acestei unităţi de învăţământ trebuie să-şi facă nişte calcule, căci anul trecut ultima medie la admitere a fost 9,08, profilul filologie. La ştiinţe sociale ultima medie de admitere a fost 9,12, iar la clasa de matematică – informatică a fost 9,25. Elevii care vor opta pentru clasa de ştiinţele naturii trebuie să ştie că cea mai mică medie de admitere a fost, anul trecut, 9,65.
Media de admitere a scăzut la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, unde la profilul filologie au fost selectaţi elevi cu media 8,44. 8,53 este media cea mai mică de admitere la profilul ştiinţe sociale, în vreme ce elevii care au optat pentru specializarea ştiinţele naturii au avut cel puţin media 8,59. La profilul matematică – informatică, ultima medie a fost 8,82.
La Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focşani ultima medie a fost 7,44 la profilul comerţ. Pentru specializarea turism şi alimentaţie, media minimă de admitere a fost 7,53. La specializarea economic, media minimă a fost 8,07.
La Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, la specializarea matematică – informatică media minimă de admitere a fost 8,59. Cu minim 7,23, absolvenţii de clasa a VIII-a au fost acceptaţi la specializarea filologie. Media minimă de admitere la profilul ştiinţe sociale a fost 6,71.
La Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, specializarea ştiinţe sociale, elevii au fost admişi cu media de minim 8,05, iar pentru specializarea filologie a fost 7,58. La Liceul Teoretic „Grigore Gheba” din Dumitreşti ultima medie de admitere la profilul filologie a fost 6,15. La Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, ultima medie de admitere la clasa de filologie a fost de 5,95.
Medi