Angajaţii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Turda au celebrat ieri Ziua Grâului şi Ziua Fertilizării Plantelor. Pe lângă diferitele manifestări ştiinţifice, SCDA Turda organizează an de an astfel de manifestări pentru a fi în legătură permanentă cu beneficiarii rezultatelor cercetării.
Cu această ocazie, cercetătorii turdeni au lansat în cadru festiv un nou soi de grîu. Creat în laboratoarele Staţiunii de Cercetări Agricole Turda, soiul „Andrada” a intrat în producţie din acest an.
Acesta o să înlocuiască vechiul soi "Arieşan" care a fost înregistrat în catalogul naţional al soiurilor în anul 1984.
Potrivit conducerii SCDA Turda, soiul Andrada este soluţia de succes în caz de secetă. Soiul Andrada a fost creat la Turda dintr-un alt soi realizat la Fundulea şi care este deja bine adaptat la condiţiile din zona Câmpiei Transilvaniei şi o linie creată de cercetătorii Staţiunii turdene.
Cercetătorii staţiunii turdene se ocupă cu crearea de hibrizi de cereale şi legume, soiuri de înaltă productivitate şi adaptabilitate, cu rezistenţă sporită la boli, dăunători şi condiţii nefavorabile ale mediului.
Angajaţii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Turda au celebrat ieri Ziua Grâului şi Ziua Fertilizării Plantelor. Pe lângă diferitele manifestări ştiinţifice, SCDA Turda organizează an de an astfel de manifestări pentru a fi în legătură permanentă cu beneficiarii rezultatelor cercetării.
Cu această ocazie, cercetătorii turdeni au lansat în cadru festiv un nou soi de grîu. Creat în laboratoarele Staţiunii de Cercetări Agricole Turda, soiul „Andrada” a intrat în producţie din acest an.
Acesta o să înlocuiască vechiul soi "Arieşan" care a fost înregistrat în catalogul naţional al soiurilor în anul 1984.
Potrivit conducerii SCDA Turda, soiul Andrada este soluţia de succes în caz de secetă. Soi