Pentru că este sezonul cireşelor şi pentru că se prepară extraordinar de repede, ne-am gândit că ar fi foarte bine sa fac. Iata despre ce este vorba.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă;
700 gr. iaurt/sana gras;
250 gr. smântână foarte grasă (să nu curgă din lingură);
6 ouă mari;
250 gr. zahăr;
un praf de sare;
1 esenţă de vanilie;
o mână cu stafide;
două mâini cu cireşe proaspete;
aprox. 100 ml ulei (pentru uns foile)
Mod de preparare
Lăsăm să se decongeleze foile de plăcintă.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
Umplutura:
Amestecăm ouăle întregi cu un praf de sare şi zahăr, adăugăm esenţa de vanilie şi smântâna.
Omogenizăm până nu se mai vad cocoloaşe de smântână (apar dacă smântâna e grasă).
Adăugăm iaurtul şi stafidele şi omogenizăm.
Se obţine o compoziţie fluidă, care se va închega la cuptor.
Scoatem sâmburii cireşelor.
Tapetăm o tavă (care să aibă dimeniunea unei foilor de plăcintă) cu hârtie de copt.
Împărţim foile de plăcintă în două părţi.
Aşezăm pe rând, câte o foaie în tavă, stropim cu ulei şi întindem cu pensula pe toată suprafaţa. Adăugăm a doua foaie, stropim cu ulei, întindem şi procedăm aşa până se termină prima jumătate de foi
Turnăm compoziţia fluidă.
Presărăm cireşele.
Luăm o foaie din cele rămase, o ungem cu ulei şi o punem deasupra compoziţiei. Procedăm la fel cu toatefoile rămase.
Ungem şi ultima foaie cu ulei.
Punem plăcinta la cuptor pentru aproximativ o oră, până ce suprafaţa devine aurie.
Se poate pudra cu zahăr.
Se lasă să se răcească complet, apoi se porţionează.
Pentru că este sezonul cireşelor şi pentru că se prepară extraordinar de repede, ne-am gândit că ar fi foarte bine sa fac. Iata despre ce este vorba.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă;
700 gr. iaurt/sana