Cand eram copii ni se spunea sa nu inghitim guma de mestecat, pentru ca se lipeste de stomac sau pentru ca se digera in ani de zile. Oare cat adevar este de fapt in spusele parintilor?
Guma de mestecat este compusa din indulcitori, arome, conservanti si alte chimicale. Zaharurile si ingredientele aromatizante, precum uleiurile de menta, se descompun usor si sunt eliminate curand.
Nici uleiul vegetal sau glicerina nu reprezinta o problema pentru sistemul digestiv. Ingredientul care poate da batai de cap si care poate rezista acidului din stomac este baza de guma, arata BBC.
Inainte, multi producatori foloseau chicle, seva ce se scurge din copacii sapodilla, dar popularitatea gumei de mestecat s-a raspandit, iar copacii nu mai faceau fata. Astazi se folosesc alte ingrediente, printre care si cauciuc butilic, insa fiecare producator are propria reteta.
Specialistii spun ca guma nu va ramane in stomacul tau cu anii si nici nu se va pune in jurul inimii, cum sustineau unii. Daca este vorba despre o bucata mica, pana la urma va gasi drumul natural.
Chiar si corpurile straine, precum monedenele, pot trece prin stomac, cu conditia sa nu aiba diametrul mai mare de doi centimetri. Iar marele avantaj al gumei este faptul ca e moale.
Singura modalitate prin care guma ar putea sta sapte ani in stomac ar fi ingerarea unei cantitati foarte mari, insa chiar si atunci constipatia va ajuta la descoperirea cauzei principale.
Cand eram copii ni se spunea sa nu inghitim guma de mestecat, pentru ca se lipeste de stomac sau pentru ca se digera in ani de zile. Oare cat adevar este de fapt in spusele parintilor?
Guma de mestecat este compusa din indulcitori, arome, conservanti si alte chimicale. Zaharurile si ingredientele aromatizante, precum uleiurile de menta, se descompun usor si sunt el