Tribunalul Bucureşti a decis ieşirea Hidroelectrica din procesul de insolvenţă, compania având un plan de reorganizare care va trebui aplicat în următorii doi ani. Insolvenţa a adus societatea de pe pierdere pe profit, cu datorii diminuate, fără contracte directe la preţuri mici cu furnizorii, dar şi cu o reducere de costuri pe toate palierele, de la investiţii la fondul de salarii.
Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, pentru ziarul BURSA: "O realizare importantă a procesului de insolvenţă, pe lângă denunţarea contractelor, reducerea costurilor, creşterea profitului şi reorganizare, este schimbarea mentalităţii şi a mecanismelor de conducere. Am arătat că se poate ca o companie de stat să fie eficientizată într-un timp record. Planul de reorganizare aprobat de tribunal trebuie respectat în următorii doi ani şi important este să existe voinţă politică în continuare pentru aplicarea lui. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla".
Domnia sa consideră în continuare că societăţile de stat cu probleme trebuie să treacă prin purgatoriul insolvenţei, ca să poată avea o restructurare de succes: "Mai avem aproximativ 1000 de companii cu capital de stat. Este păcat ca acestea să dispară. Aces¬te companii trebuie eficientizate în perioada imediat următoare. Companiile de stat sunt foarte importante pentru economia noastră. Ele nu exportă profitul şi asigură mii de locuri de muncă".
Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi administrator special al companiei pe parcursul acestei luni (domnia sa l-a înlocuit pe Remus Vulpescu în această funcţie la finele lunii mai), a declarat pentru ziarul BURSA: "Hidroelectrica porneşte pe un nou drum, cu un plan de reorganizare care trebuie aplicat în următorii doi ani. Acum, Hidroelectrica este gospodărită în alt mod, care va aduc