Şedinţa Consiliul Local Ploieşti din 27 iunie 2013 a fost punerea în scenă a unui teatru scurt plin de contraste. Numai aşa se poate explica vehemenţa cu care reprezentanţii PDL au comentat o serie de proiecte de hotărâre iniţiate de reprezentanţi ai Puterii, asezonate cu schimburi de replici acide, totul sfârşindu-se cu o unanimitate de voturi suspectă în ceea ce priveşte un proiect de hotărâre a cărui miză se ridică la milioane de euro, la care atât Puterea şi Opoziţia ne-au adus aminte de vremurile unanimităţii de tristă amintire. Există o singură diferenţă: dacă, pe vremuri, unanimitatea era dictată de frică, azi există o nouă motivare în luarea unor decizii administrative: banul şi blatul politic.
Dacă la unele proiecte au existat discuţii aprinse, toţi aleşii neamului au căzut, însă, de acord, fără să crâcnească, pe un singur proiect de pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre privind aprobarea delegării indirecte şi a Regulamentului serviciului public de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a reţelei stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepţia celor aflate în administrarea altor entităţi) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban, Caietului de sarcini, Contractului cadru de delegare de gestiune – iniţiat de primar Iulian Bădescu.
Acest proiect presupune ca, pentru o perioadă de cinci ani, o parte din infrastructura municipală, constituită din străzi, plus alte obiective publice, să fie reparate şi administrate, în baza unei licitaţii şi a unui contract, de o societate privată. Nu este prima dată când Executivul propune pe ordinea de zi a Consiliului local Ploieşti acest proiect, în ultimele două şedinţe de CL acesta fiind retras de pe ordinea de zi în dimineaţa dinaintea şedinţei. Proiectul vine cu câteva schimbări faţă de propunerile iniţial