700.000 de lei va primi Institutul Cantacuzino pentru a relua producţia de vaccinuri. Într-o primă fază se va lucra la vaccinul antituberculos( BCG), urmând ca mai târziu să se scoată din nou pe piaţă Cantastimul.
După aproape trei ani de când Institutului Cantacuzino i s-a pus lacătul pe uşă, se pare că acum s-a găsit soluţia pentru ca singurul producător al vaccinului imunostimulator, celebru şi peste graniţele ţării, să-şi redeschidă linia de producţie.
Mai exact, printr-un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se vor da 700.000 de lei pentru revitalizarea institutului. Primul ser care se va produce din nou va fi BCG, un preparat utilizat pentru profilaxia specifică tuberculozei, care se administrează nou-născuţilor, în maternitate.
Ulterior, se va investi şi pentru repunerea pe piaţă a Cantastimului, vestitul vaccin care întăreşte imunitatea şi care se pare că luptă eficient împotriva cancerului. În anul 2009, Institutul Cantacuzino a încetat producţia de vaccinuri, întrucât dotarea, organizarea şi desfăşurarea producţiei nu corespundeau normelor internaţionale, iar de atunci România a importat toate serurile de care avea nevoie. Angajaţii neasiguraţi, salvaţi de cardul de sănătate
Pacienţii care apar ca neasiguraţi la Sănătate din vina angajatorului care nu le-a livrat contribuţia la Fondul de Sănătate vor beneficia gratuit de servicii medicale în sistemul public. Această măsură va fi introdusă în legea cardului naţional de sănătate, proiect care până acum îi obliga pe toţi neasiguraţi să plătească pentru asistenţă medicală. Beneficiul intră în vigoare doar în prezenţa cardului de sănătate.