Un nou studiu al cercetatorilor germani arata ca persoanele cu stomacul gol sunt inclinati sa adopte decizii mai riscante, scrie Daily Mail.
Potrivit autorilor respectivului studiu, responsabile de adoptarea unei hotarari sunt anumite parti ale creierului, care actioneaza diferit atunci cand „stapanul” este satul sau nemancat. Asa cum, din reflex, animalele salbatice risca mai mult la vanatoare cand sunt flamande, la fel si oamenii sunt tentati sa-si asume riscuri financiare cand au stomacul gol.
Pentru a evidentia macanismul acestei legaturi, cercetatorii germani au efectuat un experiment pe drosophilidae, o familie diversa de muste. Aceasta insecta are o teama instinctiva fata de dioxidul de carbon care indica faptul ca in apropiere se gasesc niste fructe intrate in fermentatie, hrana preferata a acestei specii de muste.
Acest lucru provoaca un adevarat conflict intre acele parti ale sistemului nervos care ii indica insectei ca ar fi bine sa o ia la goana si cele care semnalizeaza apropierea hranei. Astfel, s-a constatat ca insectele flamande au reusit, in majoritatea cazuri, sa ignore frica, optand pentru o masa indestulata, in poida prezentei dioxidului de carbon. Un proces similar a fost observat si la oameni, noteaza Daily Mail.