Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei Hidroelectrica, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei.
Decizia de închidere a procedurii de insolvenţă a fost luată de instanţă în baza articolului 32 din Legea insolvenţei (85/2006). Conform mediafax, prin aceeaşi decizie, luată miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins mai multe cereri de opoziţie făcute de Andritz Viena şi Andritz Elveţia.
„Încă de ieri am convocat pentru astăzi (joi – n.r.) la ora 11 Consiliul de supraveghere care va prelua de la administratorul judiciar atribuţiile de management operativ împreună cu noul directorat care sperăm sa fie numit într-un timp cât mai scurt de către Consiliul de supraveghere. Evoluţia indicatorilor companiei ne da încredere că această procedură a insolvenţei şi-a atins scopul. Dacă în primele cinci luni ale anului trecut compania înregistra pierderi de 190 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a acestui an Hidroelectrica a consemnat un profit record de 399 milioane de lei, cu 110 milioane de lei decât profitul consemnat în tot anul 2010, un an în care a fost consemnată o producţie record de 19,8 TW”, a afirmat pentru Agerpres administratorul judiciar al companiei, Remus Borza. El a adăugat, de asemenea, că lichiditatea companiei a crescut de 20 de ori iar la momentul deschiderii procedurii insolvenţei, în 20 iunie 2012, Hidroelectrica risca falimentul.
Comitetul Creditorilor a aprobat, în 18 iunie, planul de reorganizare a Hidroelectrica, iar compania va reveni pe piaţă probabil săptămâna viitoare, urmând ca imediat să fie iniţiată procedura de listare a unui pachet minoritar de acţiuni, a anunţat, în Guvern, premierul Victor Ponta. “Aseară, Comitetul Creditorilor a aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica, deci, probabil săpt