O plimbare pe două roţi a unui puşti din Capitală s-a terminat tragic, joi seară, atunci când furca bicicletei pe care o manevra i-a secţionat gâtul în momentul în care se pregătea să facă o cascadorie pe rampa amplasată la intrarea în sediul unei bănci. Libertatea a stat de vorbă cu un specialist, care explică riscurile la care se expun cei ce încearcă sărituri extreme cu bicicletele.
Pentru Rafael, puştiul a cărui viaţă s-a stins joi, într-o baltă de sânge, a fost ultima zi în care a pus piciorul pe pedală. Băiatul a încercat să facă o cascadorie cu bicicleta pe care o manevra, însă gestul s-a dovedit a-i fi fatal.
A ajuns să cadă pradă chiar mountain bike-ului de care era atât de mândru. Nici chiar priceperea medicilor de la SMURD, care s-au chinuit zeci de minute să-l readucă la viaţă, nu a putut învinge moartea care l-a pândit la colţ de stradă şi care i-a îndoliat pentru totdeauna părinţii, ce abia au putut sta de vorbă cu poliţiştii de la “Rutieră”.
Anchetatorii vor stabili, după expertizarea bicicletei, dacă aceasta a fost modificată şi ce piesă s-a stricat în timpul deplasării. Ionuţ Crăciun, expert la bikezone.ro, a vorbit, pentru Libertatea, despre pericolele mersului pe două roţi.
Astfel, conform specialistului, este bine să urmaţi aceste sfaturi, care vă vor feri de probleme:
- Nu faceţi adaptări la bicicletă acasă, ci mergeţi la un service autorizat.
- Dacă înlocuiţi piesele, puneţi unele compatibile cu cele ce s-au stricat.
- Purtaţi echipament de protecţie atunci când vă deplasaţi cu bicicleta.
- Nu încercaţi sărituri extreme dacă nu aveţi un minimum de experienţă.
- Mergeţi şi faceţi cursuri de acrobaţie cu instructori autorizaţi.
- Folosiţi, de obicei, pistele pentru biciclişti atunci când circulaţi pe trotuar.
- Folosiţi o bicicletă recomandată şi omologată pentru acrobaţii