Serviciile secrete germane detin inca documente nepublicate din anii '50 despre unul dintre sefii Gestapoului, Adolf Eichmann, responsabil cu exterminarea evreilor din Europa.
Un ziarist al publicatiei Bild a cerut unui tribunal din Germania sa aprobe desecretizarea unor documente despre Eichmann, dar cererea sa a fost respinsa.
Tribunalul Administrativ Federal din Germania a decis ca Agentia de informatii externe poate pastra secretul unor documente care il privesc pe Adolf Eichmann, omul cunoscut ca architect al Holocaustului nazist din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit The Times of Israel.
Jurnalistul de la Bild a incercat sa scoata la iveala faptul ca autoritatile germane au stiut in anii '50, unde a fugit Eichmann dupa razboi.
Agentii israelieni ai Mossadului l-au prins pe Eichmann la Buenos Aires in Argentina in 1960 si l-au adus la Ierusalim pentru a fi deferit justitiei. El a fost gasit vinovat pentru crime de razboi si a fost condamnat la moarte, fiind spanzurat in anul 1962.
In 2006, CIA a publicat documente care atestau ca agentia americana a comunicat omoloagei sale din Germania de Vest in 1958 informatii despre Eichmann "care a trait in Argentina din anul 1952, sub numele de Clemens", insa adevaratul sau nume de imprumut a fost Ricardo Klement.
Serviciul de informatii german a anuntat intr-o declaratie ca multe dintre documentele despre Eichmann pe care le detine au fost publicate si doar o mica parte dintre ele sunt inca cenzurate.
Aceasta parte intra sub incidenta legii privind "protejarea intereselor de securitate ale statului" si a celei pentru protectia datelor.
Serviciile secrete germane detin inca documente nepublicate din anii '50 despre unul dintre sefii Gestapoului, Adolf Eichmann, responsabil cu exterminarea evreilor din Europ