Două noi localuri se adaugă celor deja operaţionale la intervale de câţiva metri pe latura vestică a Pieţei Unirii. Marile proiecte de centre de afaceri includ fiecare cel puţin câte un restaurant, dar şi cafenele.
Zonele de interes pentru operatorii din alimentaţia publică se concentrează în centru şi în cadrul marilor ansambluri de afaceri în şantier la Cluj, care prevăd la nivel de proiect spaţii de restaurante şi cafenele pentru sutele de angajaţi care ar putea munci în cadrul companiilor chiriaşe.
În următoarea perioadă, Piaţa Unirii va mai avea două localuri. Un bistro va funcţiona în apropierea clubului Diesel, în fostul gang medieval. Vara trecută, spaţiul a fost deschis temporar publicului pentru o expoziţie, iar intenţia proprietarilor era de a reda rolul său iniţial, de punct de trecere. Deţinut de Parohia Romano-Catolică Sf. Mihail, acesta a funcţionat ca spaţiu de comerţ timp de zeci de ani, dar Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecţilor din România a anunţat intenţia de a aduce expoziţii itinerante şi participarea la transformarea fostului magazin dinspre Piaţa Unirii în spaţiu public. Spaţiul urma să fie reamenajat şi transformat în punct de informare pentru turişti şi ocazional în zonă de expoziţii. Ulterior proprietarii au schimbat planurile şi au dat spaţiul în chirie pentru un bistro, care urmează să se deschidă în această vară.
În aceeaşi zonă a Pieţei Unirii spaţiul de 80 mp unde a funcţionat o galerie de artă a fost contractat în acest an de către un alt chiriaş care vrea să îi schimbe funcţiunea în cafenea. Proiectul este în derulare. Operatorii cafenelei-braserie Toulouse, amplasată tot în Piaţa Unirii, au dat recent drumul Casei Boema, fosta grădină de vară de pe str. Iuliu Maniu. Aceştia au deschis curtea interioară în primă fază, dar în parteneriat cu proprietarii (familia Mureşan / Electrogrup) pregătesc activarea s