Lumea in care traim si mancarea pe care o consumam ascund pericole dintre cele mai mari. Printre ele se numara cel de a face cancer. Anumiti factori ne predispun mai mult decat orice la aceasta afectiune.
Soarele de vara reprezinta un factor care poate duce la aparitia cancerului de piele. De asemenea, cei care prefera sa faca gratare in aer liber ar trebui sa se mai gandeasca putin, caci aceasta metoda de a prepara carnea poate aduce cu ea si factori cancerigeni. Hot-dog-ul mareste si el riscul tumorilor maligne, la fel cum o fac si anumiti detergenti folositi la spalarea hainelor.
Iata cele mai neasteptate locuri de unde te pandeste cancerul, conform Health Life.
Orice e curatat cu detergent
Acesta este bun pentru inlaturarea petelor de pe haine, insa ascunde si substante chimice toxice. De vina ar fi substanta denumita dioxan 1,4, acesta cauzand cancer animalelor in cadrul testelor de laborator. Totusi, inca nu s-a demonstrat ca el provoaca aceasta maladie si oamenilor.
Daca vrei sa micsorezi pe cat posibil riscul de cancer, citeste bine eticheta, unde iti poti face o idee despre chimicalele continute.
Hainele care nu se calca
Imbracamintea care contine formaldehide de obicei nu are nevoie sa fie calcata, insa desi pare sa fi fost creata in avantajul nostru, este periculoasa pentru sanatate. Aceasta cauzeaza cancer respirator si nazal, sustin specialistii in domeniu.
Ei ne recomanda sa spalam hainele dupa ce le cumparam, aceasta operatiune simpla reducand emisia de formaldehida cu 60%. O alta solutie ar fi sa optam pentru hainele din materiale naturale.
Cartofii prajiti, chipsurile si painea
Acrilamida este o substanta chimica folosita in tratarea apei menajere, insa ea se gaseste si in aceste produse. Se gaseste pana si in gogosile pe care le cumpa