Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural de vineri a fost şi raportul AJOFM Dâmboviţa pe primele cinci luni ale lui 2013. Printre obiectivele generale ale Agenţiei pentru anul acesta, prezentate de Constanţa Anghel, director AJOFM, sunt enumerate: (…) Creşterea gradului de ocupare şi a competenţelor profesionale ale persoanelor în căutarea unui loc de muncă pe piaţa internă a muncii, facilitarea accesului persoanelor în căutarea unui loc de muncă pe piaţa muncii din străinătate; creşterea calităţii serviciilor oferite de serviciul public de ocupare şi a competenţelor profesionale ale angajaţilor din Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă; creşterea gradului de vizibilitate şi promovarea imaginii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă; întărirea colaborării interinstituţionale la nivel judeţean şi regional.
Pentru a atinge aceste obiective generale, AJOFM Dâmboviţa şi-a asumat obiective proprii, a stabilit modul de îndeplinire a acestora şi serviciile ce vor fi oferite tuturor clienţilor în vederea combaterii şomajului.
În vederea combaterii şomajului, A.J.O.F.M. Dâmboviţa a acţionat într-o serie de direcţii. În primul rând creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile cum sunt, şomerii de lungă durată, persoanele de etnie romă, persoanele cu dizabilităţi, persoane eliberate din detenţie, tinerii.
Au fost asistaţi prin măsurile active de stimulare a ocupării forţei de muncă 2.884 tineri sub 25 ani (din care 672 s-au încadrat în muncă), 3.631 persoane de peste 50 ani (din care 440 s-au încadrat în muncă), 6.580 femei (din care 1.195 s-au încadrat în muncă), 2.144 şomeri de lungă durată (din care 190 s-au încadrat în muncă), 37 persoane cu di-zabilităţi (din care 11 s-au încadrat în muncă), 681 rromi (din care 65 s-au încadrat în muncă) şi 1 persoană elibera