Casatoria are o istorie indelungata, insa dragostea este un ingredient al timpurilor moderne, pe care toti il consideram azi de nelipsit dintr-o casnicie fericita.
In trecut, mariajele aveau in comun doar faptul ca se faceau intre un barbat si o femeie, spune Stephanie Coontz, citata de Fox News.
Ea este autoarea cartii "Marriage, a History: How Love Conquered Marriage". In trecut, mariajul avea rostul de a mari capacitatea de munca a unei familii si de a crea noi aliante.
De-a lungul timpului, odata cu aparitia democratiei, acest concept a suferit transformari. Iata care sunt cele mai importante momente din istoria mariajului:
Aliante aranjate
Casatoria este chiar mai veche decat istoria omenirii. La inceput, ea era un mijloc de a pune la cale noi aliante intre familii. Tinerii care se casatoreau nu aveau niciun cuvant de spus.
In unele culturi, unele familii isi casatoreau copiii si cu sufletul unei persoane decedate pentru a intari legaturile de familie.
Poligamia
Monogamia este importanta in casnicie acum, insa poligamia a fost mai importanta de-a lungul timpului. Inca din vremea bibliei, din timpul regilor David si Solomon, barbatii aveau intre doua si chiar cateva mii de sotii.
In unele culturi, o femeie avea voie sa ia in casatorie mai multi barbati, existand chiar exemple de casatorii in grup. Monogamia a fost adoptata in culturile vestice in secolele VI-IX.
Intre Biserica Catolica si vechea nobilime a existat mereu un conflict, caci barbatii bogati isi doreau o a doua nevasta.
Copiii, o necesitate?
In culturile foarte vechi, copiii nu erau atat de importanti, asa cum sustinea crestinismul timpuriu. In altele, barbatii aveau dreptul sa incheie fara probleme o casnicie, daca femeia nu era fertila.
Totusi, cres