Renunţarea la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se poate slăbi, potrivit shape.com.
Consumul de ulei sau apă cu zahăr între mese
Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două ori pe zi, 1 - 3 linguri de apă îndulcită sau 1 - 2 linguri de ulei de măsline, între mese, înregistrează o scădere a apetitului.
Condimentarea felurilor de mâncare
Adăugarea de condimente foarte aromate în mâncare poate oferi un mai bun control asupra porţiilor - creierul este astfel forţat să fie atent la noile arome. Cu cât combinaţia de arome este mai insolită, cu atât este mai eficace. În plus, condimente precum scorţişoara şi chimenul sunt pline de antioxidanţi.
Renunţarea la gustări
Nutriţioniştii recomandă de obicei cinci sau chiar şase mese mai mici pe zi. Însă, potrivit unor studii, o frecvenţă mai mare a meselor poate tulbura organismul, care nu mai ştie când îi este foame.
Consumarea unor dulciuri în timpul gătitului
Persoanele care gătesc pot consuma o acadea, de preferat cu arome puternice, pentru ca papilele gustative să fie ocupate. În acest fel se evită tentaţia de a gusta tot timpul din felurile de mâncare preparate.
Blocarea mirosului cu un cleşte pe nas
Mirosul joacă un rol important în modul în care este percepută mâncarea, din acest motiv se recomandă plasarea unui cleşte de rufe pe nas, păstrând nările închise în timpul mesei.
Renunţarea la una din mesele principale
Postul cu întreruperi se numără printre noile tendinţe în materie de cure de slăbire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei, renunţarea la una -două