Sâmbătă, 29 iunie, şi duminică, 30 iunie, se fac ultimele pregătiri înainte de debutul probelor de foc ale examenului de bacalaureat.
Sâmbătă, 29 iunie, la sediul Inspectoratului Școlar va avea loc, în şedinţă publică, tragerea la sorţi pentru stabilirea comisiilor din centrele de examen şi din centrele de evaluare. Calculatorul este cel care va stabili componenţa comisiilor din centrele de examen şi de evaluare. Comisiile vor participa, apoi, duminică, 30 iunie, la instruirea finală pentru buna desfăşurare a examenului de bacalaureat.
Desfăşurarea examenului de bacalaureat din judeţul Neamţ este monitorizată de Alin Păunescu, inspector general din cadrul Ministerului Educaţiei. Duminică sunt aşteptaţi să sosească în judeţ şi reprezentanţi ai Corpului de experţi de pe lângă cabinetul ministrului Educaţiei, care vor urmări, de asemenea, modul în care examenul este organizat în judeţul Neamţ.
“Din punct de vedere organizatoric şi logistic, suntem pregătiţi pentru desfăşurarea în bune condiţii a examenului de bacalaureat. În cursul acestei săptămâni am făcut şi o nouă probă a modului de comunicare şi a capacităţilor tehnice, astfel încât să fim feriţi de surprize neplăcute”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.
Luni, 1 iulie, începe “bacalaureatul adevărat”, după ce, la probele de competenţe, simpla prezenţă a fost suficientă pentru promovare. Prima probă este proba scrisă la limba şi literatura română, pe care o vor susţine, în mod obligatoriu, toţi candidaţii. Pentru prima dată, însă, subiectele vor fi diferenţiate, în funcţie de profilul absolvit, astfel încât elevii care au terminat la un liceu tehnologic, de exemplu, să nu aibă de rezolvat subiecte cu acelaşi grad de dificultate cu cei care au terminat la Filologie. Examenul va avea loc în săli supravegheate video, în aceleaşi condiţii ca examenul de bacalaureat din u