Unul dintre cei mai mari jucatori din lume de pe piata petroliera si a gazelor, SOCAR, compania petroliera detinuta de statul Azerbaidjan, analizeaza posibilitatea de a cumpara Oltchim, aceasta reprezentand "o mare sansa" pentru combinatul valcean, potrivit avocatului Gheorghe Piperea.
SOCAR nu este singura companie de la Marea Caspica interesata de Oltchim, KazMunaiGaz, o companie petroliera din Kazahstan, anuntandu-si joi intentia de a cumpara Oltchim, a spus Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorului judiciar al societatii, pentru Ziare.com.
Oltchim si raza de speranta din Azerbaidjan: Combinatul, vandut intr-o luna investitorului strategic
"Sunt discutii pe care le avem de mai mult de doua-trei saptamani cu ei (SOCAR - n.red.). Urmeaza sa depuna o scrisoare de intentie pana in 15 iulie, cand am stabilit termenul de inchidere a preselectiei, apoi sa faca un 'due diligence' (analiza financiara si comerciala a unei companii premergatoare achizitiei acestei companii - n.red.).
Si KazMunaiGaz (o companie petroliera din Kazahstan - n.red.) si-a declarat intentia ieri (joi - n.red.) de a cumpara Oltchim", a precizat avocatul.
- Situatia Oltchim - Combinatul se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar planul de reorganizare pentru Oltchim SA din Ramnicu Valcea ar putea fi finalizat pana in octombrie. Pentru trimestrul al doilea din acest an, este asteptata o scadere de peste 50% a cifrei de afaceri, la 134,4 milioane de lei.
"Dace ei sunt decisi sa cumpere, daca sunt pregatiti, se poate face aceasta afacere cu titlul de prevanzare, urmand sa fie perfectata si sa se plateasca deci restul de pret in octombrie, cand se confirma planul de reoganizare", a mai spus Gheorghe Piperea.
Pana in momentul vanzarii, compania trebuie sa obtina finantare pentru activitatea curenta de