Metoda de înşelăciune "accidentul" a făcut încă o victimă în Sălaj. Este vorba despre un tânăr din localitatea Sighetu Silvaniei, care a depus într-un cont bancar 3000 Euro pentru că o femeie necunoscută l-a sunat pe telefonul mobil şi i-a spus că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie.
Poliţiştii din comuna Chieşd au fost sesizaţi aseară, în jurul orei 18.00, chiar de către victima înşelătoriei, care le-a relalat faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 12.00 – 16.20, a fost apelat pe telefonul mobil, în repetate rânduri, de o persoană necunoscută care i-a solicitat să trimită suma de 3000 euro la agenţie bancară din Bucureşti, motivând că tatăl său a fost implicat într-un accident de circulaţie şi banii sunt necesari pentru plata cheltuielilor de judecată.
Fără a-şi suna tatăl, plecat la muncă în judeţul Timiş, tânărul s-a dus la o agenţie bancară din localitatea Sărmăşag şi a trimis banii, prin Western Union, unei femei pe nume Manole Ana Maria. Abia după ce a efectuat tranzacţia, l-a contactat pe tatăl său şi astfel a aflat că a fost înşelat.
Sfaturi de la poliţişti
Pentru a evita o astfel de înşelăciune, poliţia recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.
Nu expediaţi sume de bani prin mandate on-line, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute şi nu comunicaţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror,