Suprapopularea este o problema reala, care tinde sa devina chiar mai apasatoare decat schimbarile climatice. Poate ca noi o sesizam doar ocazional, insa, pentru unele popoare, ea reprezinta o constanta a vietii sociale.
Daca in prezent populatia lumii atinge cifra de 7,09 miliarde de locuitori, pana in anul 2100 ea va creste la 11 miliarde, potrivit Business Insider.
In aceste conditii, tari de pe intreg mapamondul isi manifesta ingrijorarea fata de previziunile demografice si incearca sa gaseasca solutii alternative pentru a satisface nevoile crescande de hrana, energie si adapost.
In unele state care se lupta deja cu suprapopularea, pecum China, India sau Brazilia, autoritatile au luat masuri in vederea reducerii natalitatii si au construit cladiri tot mai inalte pentru a satisface nevoia locativa.
Acestea nu sunt, insa, singurele exemple. Multimi de oameni pot fi vazute zilnic pe plaje, in statiile de metrou sau pe sosele, in special in Asia, continentul care gazduieste jumatate din populatia planetei.
O colectie de fotografii realizate de Reuters arata cat de aglomerata a devenit Terra in unele zone si cum se duce lupta pentru un loc intr-un mijloc de transport sau chiar intr-o biserica.
Relaxarea are un alt inteles pentru chinezii din provincia Shandong. Intr-o zi libera de vara, un tsunami uman inunda plaja din estul regiunii, urmand ca mai apoi, valuri masive de oameni ai muncii sa se reverse, din nou, pe soselele urbane.
Lupta navetistilor indonezieni pentru un loc intr-un mijloc de transport este apriga. Zilnic, cei 500.000 de muncitori din provincia Java de Vest au la dispozitie doar 300 de masini, ceea ce face ca scarile si plafonul unui tren sa fie folosite la capacitate maxima.
In Filipine, pana si intrarea intr-o statie de tren este di