Licenţierea din acest an a dat peste cap total Liga I. În afara retrogradatelor pe criteriul sportiv, Bistriţa, Iaşi, Severin şi Chiajna, alte două echipe, Rapid şi „U" Cluj, au fost aruncate la matineu pe criterii financiare. Se credea că nu va fi o problemă să se joace cu 16 echipe, dar asta e imposibil. Iar sferele de influenţă au luat foc.
RCS-RDS a spus clar că a plătit zeci de milioane de euro pentru nouă meciuri pe etapă, adică pentru un campionat cu 18 echipe.
Orice e sub această cifră înseamnă încălcarea acordului dintre părţi, iar LPF a fost deja ameninţată de Consiliul Concurenţei că riscă o amendă de 10 milioane de euro. În aceste condiţii, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir şi-au dat seama că planul lor de o Ligă cu 16 echipe e SF, iar acum încearcă să dreagă busuiocul. Au hotărât în şedinţă de Comitet Executiv că vor fi 18 echipe în viitorul sezon din Liga I, dar mai rămâne de văzut care.
Şi aici începe războiul influenţelor. Să mai promoveze alte două echipe pe lângă Botoşani, Năvodari, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara ar însemna o diluare a campionatului, şi aşa destul de slab. Apoi, nu mai este timp pentru baraje în Liga a II-a. Astfel, rămâne o singură variantă: dintre cele şase retrogradate să rămână în Liga I două. Bun, dar din nou întrebările sunte: care şi pe criterii.
Dacă Universitatea Cluj, echipă nelicenţiată de FRF, îşi câştigă la TAS dreptul de a juca şi la anul în Liga I, atunci logic ar fi ca şi cealaltă echipă nelicenţiată şi care s-a salvat pe teren, adică Rapid, să rămână şi ea, completând tabelul de 18. Această soluţie este agreată de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care aduce un alt argument în plus: interesul publicului şi al telespectatorilor pentru aceste două echipe de tradiţie.
„Am obţinut aprobarea pentru ca în viitorul sezon să avem 18 echipe. Mai rămâne c