Aproape 360 de kilograme de carne congelată de curcan infestată cu salmonella au fost vândute în ultima perioadă în România. Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au reuşit să reţină doar şase kilograme de carne din lot, dar dau asigurări că numărul serotipurilor de salmonella periculoase pentru om este foarte mic.
"Este vorba despre un lot de carne de curcan produs în noiembrie anul trecut care a fost distribuit", au declarat pentru gândul reprezentanţii ANSVSA.
Ei au prelevat probe din carnea reţinută şi aşteptă la ora actuală rezultatele analizelor pentru a determina dacă produsul este infestat cu salmonella patogenă pentru om sau nu.
Reprezentanţii autorităţii dau, totodată, asigurări că dintre cele circa 2.500 de serotipuri de salmonella existente foarte puţine pot fi periculoase pentru om.
Inspectorii au făcut un control la producător, dar nu au găsit nereguli, după cum ne-au mai explicat reprezentanţii ANSVSA. Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, carnea a fost depistată în magazine din Botoşani şi Bacău şi provine de la o firmă din judeţul Prahova.
În cazul în care se va stabili în urma analizelor că este vorba despre salmonella patogenă, cele şase kilograme de carne vor fi distruse.
Aproape 360 de kilograme de carne congelată de curcan infestată cu salmonella au fost vândute în ultima perioadă în România. Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au reuşit să reţină doar şase kilograme de carne din lot, dar dau asigurări că numărul serotipurilor de salmonella periculoase pentru om este foarte mic.
"Este vorba despre un lot de carne de curcan produs în noiembrie anul trecut care a fost distribuit", au declarat pentru gândul reprezentanţii ANSVSA.
Ei au prelevat probe din carnea reţinută