Autorităţile locale din Vintileasca marchează, pe 1 şi 2 iulie, împlinirea a 1700 de ani de la semnarea Edictului de la Milano. Marţi, începând cu ora 9.00, vor fi organizate la Biserica din localitatea Vintileasca şi la Căminul Cultural comunicări ştiinţifice, la care sunt aşteptaţi să ia parte profesori universitari din ţară, printre care chiar academicianul Răzvan Teodorescu, care va avea o prezentare cu tema „Cultură şi credinţă“. Apoi, doctorul în filozofie Marian Nencescu va avea o prezentare cu tema „Temporaneitate şi timpul bun al vremurilor noastre”. Vor urma apoi discuţiile libere şi un moment poetic organizat de actriţa Mihaela Betiu, prodecan la UNATC, împreună cu alţi actori. Evenimentul va fi marcat şi de un recital extraordinar al Corului Pastorala din Focşani. Acţiunile se vor încheia cu teatru radiofonic, respectiv cu piesa „Profetul”, de Khail Gibran, în regia lui Mihai Lungeanu, vocile principale fiind Marcel Iureş şi Irina Petrescu.
Edictul de la Milano este de fapt o scrisoare semnată de Licinius şi Constantin I, în 313, care garanta toleranţa religioasă în Imperiul Roman. El a marcat sfârşitul persecuţiei lui Diocleţian.
Autorităţile locale din Vintileasca marchează, pe 1 şi 2 iulie, împlinirea a 1700 de ani de la semnarea Edictului de la Milano. Marţi, începând cu ora 9.00, vor fi organizate la Biserica din localitatea Vintileasca şi la Căminul Cultural comunicări ştiinţifice, la care sunt aşteptaţi să ia parte profesori universitari din ţară, printre care chiar academicianul Răzvan Teodorescu, care va avea o prezentare cu tema „Cultură şi credinţă“. Apoi, doctorul în filozofie Marian Nencescu va avea o prezentare cu tema „Temporaneitate şi timpul bun al vremurilor noastre”. Vor urma apoi discuţiile libere şi un moment poetic organizat de actriţa Mihaela Betiu, prodecan la UNATC, împreună cu alţi actori. Evenimen