A fost înşelată de cea de-a doua soţie a tatălui ei. A fost nevoită să apeleze la sprijinul instanţelor de judecată pentru a dovedi că dreptul său de moştenire asupra proprietăţilor defunctului său părinte a fost încălcat flagrant.
O arădeancă stabilită în Canada se luptă de şase ani de zile pentru a-şi recâştiga drepturile cuvenite ca moştenitor legal al tatălui decedat în primăvara anului 2007. Cea care a dispus, fără resentimente, de întreaga avere a tatălui Danielei Florea este femeia cu care acesta s-a recăsătorit. Chiar dacă ultima instanță căreia i s-a adresat i-a dat, în sfârșit, dreptate având și un titlu executoriu în acest sens, Daniela Florea continuă să nu fie despăgubită de cea care a dispus de moștenirea sa.
Tatăl a donat soției jumătate din casă
În anul 1996, rezerva succesorală de care Daniela Florea ar fi trebuit, legal, să beneficieze de pe urma tatălui ei a fost încălcată. O jumătate din casa acestuia a fost, la vremea respectivă, donată Mariei Indrea, cea de-a doua soţie. Ca şi cum lucrurile nu ar fi fost şi aşa destul de grave, imobilul urma să fie înstrăinat, în anul 2002, pe baza unui contract de întreţinere încheiat în favoarea fiicei Mariei Indrea. „În urma angajării unei firme de avocaţi, am constatat cu stupoare că tatal meu donase 1/2 din casă soţiei lui în anul 1996, încălcându-mi rezerva succesorală, iar în 2002 casa a fost înstrăinată pe baza de contract de întreţinere, în favoarea fiicei soţiei tatălui meu din Germania, ei păstrând dreptul de uzufruct viager. Actele de donaţie, contractul de întreţinere şi deschiderea succesiunii au fost făcute la acelaşi notar public, care notar nu mi-a adus la cunoştinţă conform legii contractele respective şi care a calculat greşit, în defavoarea mea, cotele din ceea ce a mai rămas”, explică Daniela Florea, în încercarea de a desluși ițele încurcate ale faptelor reprobab