Un bărbat de 25 de ani, din comuna gălăţeană Corni, şi-a petrecut aproape toată săptămâna internat în Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Paraschieva” din Galaţi, după ce a consumat un meniu de mici, achiziţionaţi dintr-un supermarket gălăţean
“În cursul zilei de luni, împreună cu alţi colegi, am cumpărat mai multe meniuri de mici de la magazinul Kaufland din Micro 19. După ce am consumat micii, am început să mă simt foarte rău. M-am dus acasă şi m-am culcat, însă, în cursul nopţii, m-am prezentat la Serviciul Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean. De aici am fost transferat la Spitalul de boli infecţioase, unde am stat în perfuzii câteva zile”, a explicat pentru “Viaţa liberă” Mihai Iulian Ungureanu.
Potrivit biletului de externare, bărbatul a fost diagnosticat cu enterită cu salmonella.
“Vreau să depun plângeri peste tot, deoarece nu-mi doresc ca şi alţii să treacă prin ce am trecut eu. Nu mi se pare normal să plăteşti pentru mâncare, să crezi că este bună, iar după aia să ajungi în spital. Vreau să trag un semnal de alarmă”, a mai explicat Ungureanu. De altfel, bărbatul nu a consumat respectivii mici singur. Ceilalţi colegi, care au mâncat alături de el, vor să-şi facă analize, de frică să nu aibă şi ei aceiaşi problemă.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Valentin Boldea, a explicat că Direcţia nu fusese notificată până vineri de Spitalul de Boli Infecţioase, deoarece doar un singur pacient a contactat salmonella, şi nu poate fi vorba încă despre un focar de infecţie.
“Din punctul meu de vedere, cel mai probabil, pentru acest diagnostic de enterită cu salmonella este de vină igiena defectuoasă, mai exact mâinile nespălate. Cu toate acestea, având în vedere că bărbatul a făcut demersurile pentru a depune plângere împotriva comerciantului de unde a achiziţionat micii, vom dispune controale la acel punct de lu