> De vreo 8 ani de zile, avocaţii aşa-zisului – astăzi – barou ilegal au susţinut, în instanţele sucevene, apărări în civil, comercial, dar, mai ales, în penal> Toate cauzele penale, cel puţin, potrivit procedurii încă în vigoare, ar trebui anulate> Ce se întâmplă cu toţi infractorii băgaţi la carceră, în condiţii de… nereprezentativitate avocaţială, invers absolut obligatorie? > Adică, pe româneşte, nu au avut dreptul la apărare, drept garantat de Constituţie?
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele, se arată într-un comunicat al instituţiei sus-amintite:
„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au efectuat, în baza unor autorizaţii emise de către Judecătoria Suceava, la data de 27.06.2013, un număr de 36 de percheziţii la locaţii situate în municipiul Bucureşti, judeţul Botoşani şi judeţul Suceava, într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală faţă de 20 de persoane.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşii de infracţiuni, înşelăciune, exercitarea fără drept a profesiei de avocat, folosirea fără drept a denumirilor Barou, Uniunea Naţională a Barourilor din România, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei şi purtarea robei de avocat”.
La acţiune aflăm că au participat poliţişti de investigaţii criminale din cadrul IPJ Suceava, sprijiniţi de Direcţia de Investigaţii Criminale – IGPR şi ai IPJ Botoşani.
Au fost duse, ieri, la audieri, ne-au informat surse judiciare, la Parchetul Judecătoriei Suceava, două persoane, între care Daniela Brânduşa Maxim, decan al Baroului Bota din Suceava.
Pompiliu Bota, fondatorul Baroului Bota, aflăm din surse judiciare, a fost condam