Comuna Rebra a fost astăzi în dublă sărbătoare, primarul Ştefan Danci organizând în acest an un eveniment special sub numele de „ De Sânpetru la Rebra”. -AA+A
De Sânpetru la Rebra Astfel, după ce din "capul" dimineţii şi până la orele amiezii , mii de credincioşi au participat la slujba religioasă oficiată de cu Înalt Preasfinţitul mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ dar şi la o agapă creştinească oferită de mănăstire, începând cu ora 16.00, iubitorii de folclor au putat asista un inedit spectacol folcloric.
Mii de pelerini au vizitat sâmbătă mănăstirea
Încă de dimineaţă, mii de persoane au „invadat” mănăstirea Rebra-Rabra şi care are hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. În jurul orei 9.00, era deja foarte greu să mai arunci şi un singur ac de gămălie, fiind ora când ÎPS Andrecuţ a binecuvântat mulţimea. Înainte de aceasta s-a întreţinut preţ de câteva minute cu primarul Ştefan Danci. După săvârşirea unei prime slujbe în biserica mănăstirii, soborul de preoţi din care au făcut parte părintele-stareţ Chiril dar şi protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu au intrat în altarul de vară unde au oficiat sfânta slujbă a Sfiinţilor Apostoli Petru şi Pavel. La slujbă au asistat şi preşedintele CJ, Radu Moldovan, preşedintele PNL B-N, deputatul Stelian Dolha, senatorul Ioan Deneş, dar şi administratorul public Florin Moldovan. Aflat pentru a treia oară la mănăstirea păstorită de părintele Chiril, ÎPS Andrecuţ le-a vorbit credincioşilor despre importanţa „în sine” a sărbătoririi celor doio sfinţi, dar şi a apostolatului într-o lume alienată şi care se confruntă cu mari probleme de identitate religioasă. La finalul slujbei, miile de credincioşi au fost invitaţi la o agapă oferită de sfânta mănăstire.
Atestată documentar încă din secolul al XV-lea, mănăstirea dintre Rebra şi Parva a început să fie reconstruită în 1