Cele mai bune reviste şcolare au fost premiate ieri. Festivitatea a fost tulburată de reacţia profesoarei Daniela Plăiaşu, cadru didactic la Colegiul Naţional „Unirea“ şi coordonator al revistei „Revista Noastră“, nemulţumită că nu a obţinut marele premiu. Potrivit organizatorilor de la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi“ din Focşani, la ediţia de anul acesta a Concursului Interjudeţean de Reviste Şcolare nicio publicaţie participantă nu a reuşit să obţină punctajul maxim, astfel că nu s-a putut acorda premiul cel mare.
La secţiunea licee, locul I a fost obţinut de „Revista Noastră“ a Colegiului Naţional „Unirea“, coordonată de profesoara Daniela Plăiaşu şi directorul adjunct Romulus Buzăţelu. Locul II a revenit revistei „PreTexte“ editată de Liceul Tehnologic Lechiniţa, judeţul Bistriţa Năsăud, iar premiul III a revenit revistelor „Secvenţe“ a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea“, „Notta Bene“ a Liceului Teoretic „Emil Botta“ din Adjud şi „Hermes“ a Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu“ din Focşani.
La secţiunea gimnaziu, premiul I nu s-a acordat, premiul II fiind obţinut de „Revista 9“ a Şcolii „Ştefan cel Mare“ din Focşani coordonată de profesoara Maria Pătraşcu. Premiul III l-a obţinut revista „Lumea noastră“ a Şcolii nr.7 din Reşiţa. La secţiunea învăţământ primar şi preşcolar s-au înscris în concurs revistele „Caruselul Cuvintelor“ editată de Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu“, răsplătită cu menţiune, şi revista „Norocel“ a Şcolii nr.3 din Focşani, care a primit premiul special.
La toate secţiunile s-au acordat mai multe menţiuni şi premii speciale. Premiul I a constat într-o diplomă şi 200 de lei, premiul II a fost în valoare de 150 lei, iar premiul III de 50 lei. „Este foarte greu să evaluezi reviste. Unele sunt foarte bune, au continuitate. În ele au scris elevii şi se vede contribuţia lor în asta. Dar nu toate corespund