O ieşeancă acuzată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals, după a vândut un hectar şi jumătate de teren, deşi nu avea acordul celorlalţi moştenitori, a scăpat deocamdată de acuzații.
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au achitat-o ieri pe Camelia Berariu (55 de ani), pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală sau că îi lipsește unul dintre elementele constitutive ale infracțiunii.
Femeia a fost acuzată că ar fi vândut ilegal terenul respectiv și că ar fi primit peste 200.000 de euro. Aceasta a fost acuzată că ar fi vândut un hectar şi jumătate de teren în Galata, fără acordul rudelor sale. Potrivit anchetatorilor, în 1991, Camelia Berariu a cerut restituirea pământului care făcea parte din fosta moşie Rohr pentru că l-ar fi moştenit de la bunicii săi, deşi bunica sa ar fi fost încă în viaţă. Autorităţile i-au respins cererea.
După moartea bunicii, ieşeanca ar fi făcut din nou o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament. Deşi membrii Comisiei Judeţeane de Fond Funciar i-au validat cererea, prefectul a contestat-o în instanţă, iar Berariu nu a avut câştig de cauză.
În septembrie 2005, ieşeanca a cerut din nou reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament şi ar fi depus la dosar declaraţii în care se menţiona că patru rude ale sale renunţau la moştenire. Pe 26 noiembrie 2007, Cameliei Berariu i-a fost emis titlul de proprietate pentru terenul din Galata. Procurorii au spus că, trei zile mai târziu, ieşeanca ar fi vândut pământul unei familii din Iaşi cu 293.310 euro, deşi acesta ar fi valorat 525.000 de euro. Cei patru moştenitori au făcut plângere împotriva femeii, iar, în urma anchetei, procurorii au trimis-o în judecată.
O ieşeancă acuzată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals, după a vândut un hectar şi jumătate de teren, deşi