O piesa de teatru scrisa de o romanca face furori la New York. Produsa de Origin Theatre Company, din Irlanda, piesa "Stop the Tempo" este regizata de Matt Torney si scrisa de Gianina Carbunariu.
Publicatia Irish Central face o cronica stralucitoare piesei, apreciind-o drept "una din cele mai furioase piese de teatru vazute anul acesta".
In opinia criticului de teatru Cahir O'Doherty, combinatia dintre cel mai iconoclastic regizor tanar al Irlandei, Torney, si scriitoarea de origine romana Carbunariu, este alegerea perfecta pentru aceasta piesa despre alienare.
Carbunariu, in varsta de 36 de ani, impreuna cu generatia sa, nu au mai recunoscut Romania de dupa revolutia din '89, devenita peste noapte un experiment in economia de piata, cu corporatii, bani facili, lanturi de magazine si personalitati media gurese.
Nascuta si crescuta intr-un stat esuat, scriitoarea se trezeste ca trebuie sa-si gaseasca drumul intr-un nou mediu sclipicios, dominat de consumerism.
Carbunariu nu sustine, continua criticul, ca viata in vechea Romanie comunista era mai buna, ci este plina de dispret pentru cea care a inlocuit-o, o societate ce stie pretul fiecarui lucru, dar valoarea niciunuia; o natiune amortita de ciclul continuu al aspiratiei si fanteziei, hranit de ecranul televizorului.
Torney i-a ales pe actorii Olivia Horton, Reuben Barsky si Sarah Silk sa joace cele trei personaje ale piesei, care trec din club in club, in cautarea unor contacte cu sens sau a unei evadari.
In New York, perfecta functionare a trioului, constiinta interdependentei, este neobisnuita, fiind atat un act politic cat si artistic, continua cronica.
Cu toate ca piesa lui Carbunariu poate fi prea radicala, prea doritoare sa provoace si sa socheze, e ceva mai mult decat adolescentin in nihilismul sau punk-rock.