Politicienii au pus în Europa clienţii pe primul loc în timp ce investiţiile pe termen lung ale operatorilor şi recuperarea lor au trecut într-un plan secund, acesta fiind motivul pentru care statele UE au rămas în urma SUA din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de internet de mare viteză, a declarat Stephane Richard, preşedintele grupului francez de telecomunicaţii Orange pentru ZF.
„Sunt prea mulţi operatori şi este o piaţă foarte competitivă. În cele 27 de ţări membre ale UE sunt peste 100 de operatori de telefonie mobilă care au 400 de milioane de clienţi. În Statele Unite sunt trei - patru operatori (cu 300 de milioane de clienţi - n.r.)“, a menţionat Richard. El spune că prin cadrul de reglementare politicienii au pus în Europa clienţii pe primul loc în timp ce investiţiile pe termen lung ale operatorilor şi recuperarea lor au trecut într-un plan secund. Din acest motiv, Europa a rămas în urma SUA din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de internet de mare viteză - prin tehnologii precum 4G - iar cadrul actual de reglementare nu poate susţine foarte uşor noi investiţii, spune el.
Ca şef al Orange, una dintre cele mai mari companii franceze la nivel mondial, Richard face parte din cercul puterii din Franţa şi are acces la discuţiile de la vârful po¬litic şi economic al întregii Europe.
Cum vede Europa din punct de vedere economic?
„Mediul economic este încă dificil, în acest an vom avea o creştere zero. De asemenea nu mă aştept la îm¬bunătăţiri semnificative în anii următori. Nu sunt foarte optimist.“
Citiţi mai multe despre strategia grupului Orange în România pe www.zfcorporate.ro
Politicienii au pus în Europa clienţii pe primul loc în timp ce investiţiile pe termen lung ale operatorilor şi recuperarea lor au trecut într-un plan secund, acesta fiind motivul pentru care st