Germania investeste mult prea putin in infrastructura si in viitorul sau, indreptandu-se spre dezastru, releva un studiu al unui institut economic german.
Principalii candidati in alegerile generale din acest an descriu Germania in termeni foarte asemanatori, desi apartin unor formatiuni politice diferite, scrie Der Spiegel.
Astfel, cancelarul Angela Merkel, din partea Uniunii Crestin Democrate, numeste tara "o natiune exportatoare de succes", iar contracandidatul sau, Peer Steinbruck, din partea partidului Social-Democrat elogiaza forta Germaniei, atribuindu-i merite care variaza de la traditionalul "parteneriat social" dintre angajatorii si angajatii germani la rezultatele cercetarii universitare.
Conditii de cosmar pentru romani in Germania: Sunt tratati ca sclavii
Atat Angela Merkel, cat si oponentul sau zugravesc insa o imagine inselatoare, un studiu al Institutului German pentru Cercetare Economica din Berlin, demonstrand ca Germania nu mai este hegemonul Europei. In Germania pot fi intalnite, in unele zone, drumuri pline de gropi, linii ferate iesite din uz, scoli darapanate, in timp ce marile companii din industrie construiesc fabrici noi in strainatate, spun autorii studiului.
Acestea sunt marile deficiente ale Germaniei, traduse de economisti in cifre ingrijoratoare.
Desi Germania a facut fata crizei financiare si economice mai bine decat alte tari industrializate si a creat peste un milion de locuri de munca, acest lucru se datoreaza in mare masura restrangerilor salariale cerute de sindicate.
Productivitatea acestor locuri de munca, un aspect decisiv pentru prosperitatea si cresterea pe termen lung, este scazuta - o cauza a lipsei cronice de investitii in infrastructura, educatie, fabrici si echipamente.
Germania traieste din rezerve
"In pofida succes