Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care se desființează aproximativ 3.000 de posturi. Sunt vizate funcții de conducere, posturi din zece ministere și instituții deconcentrate. Doar spitalele scapă de disponibilizări.
Guvernul a emis o ordonanță de urgență care a stârnit panică în rândul instituțiilor deconcentrate din județ. Zeci de bugetari și-ar putea pierde locurile de muncă sau funcțiile de conducere, în încercarea Guvernului de a face economii la bugetul de stat. De exemplu, în sistemul sanitar, posturile se reduc cu 4%, dar ministrul Sănătății a anunțat că prevederile nu se aplică pentru spitale, care pot face angajări pe posturile care devin vacante. Proiectul de ordonanță de urgență, aprobat miercuri în ședința de guvern, prevede că vor fi disponibilizați angajați din zece ministere, prin eliminarea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalentul a 4% din numărul de angajați, vor fi desființate posturile vacante din administrația centrală și locală, și va fi redus numărul funcțiilor de conducere la 12%. Scăderea numărului funcțiilor de conducere la maximum 12% va fi raportată la numărul total al posturilor din respectiva instituție publică centrală sau locală.
Tăierea posturilor ocupate va fi operată în Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraței Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educației (inclusiv inspectoratele școlare), Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății (inclusiv direcțiile de sănătate publică), Ministerul Transporturilor și Secretariatul General al Guvernului. Numărul total al posturilor ocupate care vor fi desființate a fost calculat deja la 2.860 astfel de locuri,cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecărei categorii de personal.
Actul normativ prevede, în acela