Cele mai recente progrese tehnologice au dus la inovaţie fără precedent în educaţie, inclusiv diplome de master obţinute pe internet, care au dus la o comunicare total nouă cu studenţii din jurul lumii, scrie Mashable.
O altă schimbare este creşterea majoră a interesului în cursuri de programare de software, precum Codeacademy şi Treehouse. În mijlocul reformei educaţionale şi experimentelor, şcoala de hackeri ia o abordare total diferită pentru a antrena următoarea generaţie de programatori: fără costuri, fără note, fără profesori, fără programă.
Şcoala de hackeri este un program de cursuri care durează 3 luni, în New York, complet gratis şi cu o programă care permite studenţilor să se focalizaze pe pasiunile lor, învăţându-i cum să-şi îmbunătăţească abilităţile de programare.
Mashable a realizat un interviu cu Mary Rose Cook, îndrumător (“profesor”) de la Hacker School.
Ce faci ca un îndrumător la Şcoala de Hackeri? Cum arată viaţa ta de zi cu zi?
Noi ajutăm practic oamenii să devină programatori mai buni, stăm şi discutăm codurile cu studenţii. Stăm cu ei o oră sau două, după care conducem prin exemplu, pentru că suntem şi noi “studenţi” care avem proiectele noastre.
Spre deosebire de cele mai multe şcoli, Şcoala de Hackeri nu are note, profesori sau o programă formală. De ce aţi decis să mergeţi cu acest model?
Credem că oamenii învaţă şi se simt cel mai bine când fac ceva pentru care sunt interesaţi cu adevărat. Problema cu notele este că dacă clasifici munca prin acest criteriu, principala motivaţie va fi nota, nu bucuria de a crea ceva.
Dacă studiezi o materie şi te aştepţi să fie testat în cadrul unui examen, o să înveţi într-o manieră superficială, pentru că se caută doar reţinerea detaliilor care ar conta la examen.
Înţeleg că nu vreţi note, dar de ce nu vreţi nici profesori sau programă şcolară? @