Primăria Cordun a primit solicitări de la mai multe firme din Roman care vor să-și mute sediul social în comună. Primarul din Cordun spune că firmele sunt atrase de cele mai mici impozite din zonă.
Comuna Cordun se dovedește a fi atractivă nu numai pentru investitorii care au creat în comună un adevărat parc industrial, ci și pentru simple societăți comerciale din Roman. Potrivit primarului comunei Cordun, Adrian Diaconu, mai multe societăți din Roman au solicitat teren pentru a-și muta sediul social pe teritoriul comunei. “Avem mai multe solicitări din partea reprezentanților unor societăți comerciale din Roman care vor să-și mute sediul social la noi în comună. Ei sunt atrași de faptul că noi percepem cele mai mici impozite din zonă. Impozitele au fost modificate pentru prima dată în ultimii șase ani, astfel că proprietarii de clădiri nu plătesc impozite decât pe teren și pe clădire. Anul trecut, colectarea impozitelor la buget s-a realizat în proporție de 98%, ceea ce ne-a permis să finalizăm unele investiții în acest an”, a declarat primarul Adrian Diaconu (foto).
Ca o dovadă că impozitele mici din comuna Cordun reprezintă un paradis fiscal, anul trecut s-au înregistrat 150 de proprietari de clădiri noi. “Este vorba, practic, de înființarea unui cartier nou în comună, pe o suprafață de 14 hectare. De aceea, ne gândim la un proiect de extindere a rețelei de energie electrică, pe o lungime de 2,8 kilometri, și la extinderea rețelei de apă. De asemenea, încercăm să găsim soluții, împreună cu Primăria Roman, pentru terenul pe care se află amplasată stația de captare a apei. Este vorba de 80 de hectare de teren, pe care se află stația de captare și pe care Primăria Roman nu are acte de proprietate. Am înțeles că sunt două variante: fie Primăria Roman îl va concesiona pe o perioadă de 49 de ani, fie va face un împrumut ca să îl cumpere”, a ma