Vara poate fi un duşman pentru gadget-uri, temperaturile ridicate afectând de cele mai multe ori funcţionalitatea dispozitivelor electronice. Iată câteva sfaturi pentru protecţia dispozitivelor pe timp de vară, propuse de cei de la Mashable. com.
Fiţi atenţi la temperatură
Temperaturile extreme pot avea efecte semnificative asupra bateriei, display-ului dar şi asupra componentelor sintetice ale telefoanelor.
Ca şi în cazul persoanelor, cea mai bună protecţie pentru dispozitivele electronice împotriva razelor solare este adăpostirea la umbră. În cazul în care telefonul tău este supraîncălzit, lasă-l să se răcească gradual. Nu-l pune la rece!
Pentru folosirea laptopurilor în aer liber este indicată utilizarea unui ventilator, chiar dacă acasă nu folosiţi un astfel de dispozitiv. La temperaturi extreme chiar şi laptopurile de ultimă generaţie se pot supraîncălzi.
În cazul în care îţi petreci vacanţa în locuri mai răcoroase, unde nu trebuie să-ţi lipsească cizmele de zăpada, ai grijă să-ţi ţii telefonul într-un bunzunar închis, aproape de corp, pentru a preveni îngheţarea sau schimbările bruşte de temperatură, care pot afecta display-ul telefonului.
Folosiţi protecţie pentru dispozitive
Husa poate proteja telefonul împotriva loviturilor sau cazăturilor însă nu oferă protecţie şi impotriva lichidelor, nisipului sau prafului. Ai nevoie de un înveliş subţire din cauciuc, rezistent la apă, nisip sau alte prafuri. Pentru laptopuri există aşa numitele “skins laptop” la un preţ de 10 dolari, care pot proteja laptopurile impotriva lichidelor sau nisipului.
Pentru ciclişti şi căţărători pe munte aceste huse nu vor fi foarte eficiente. Este indicată utilizarea unor huse mai rezistente, precum cele de la Otterbox, din plastic dur.
Feriţi-vă dispozitivele de apă
Dacă eşti pasionat de sporturile acvat