Desi britanicii au declarat de nenumarate ori ca se tem de ziua de 1 ianuarie 2014, cand se va da unda verde pentru emigrantii romani si bulgari, acum apare si partea pozitiva a acestui fenomen.
Emi Gal, cunoscut in Romania drept copilul minune al online-ului, are 23 de ani si face parte din dintr-un nou val de emigranti est europeni care merg in Marea Britanie sa inceapa o afacere in sectoarele cu crestere rapida, precum tehnologia si social media, arata The Independent.
Marea Britanie ii atrage pe cei care nu dispun de piete si infrastructuri necesare in tarile de origine.
"Romanii sunt buni la doua lucruri: inginerie si antreprenoriat", spune Gal.
El s-a mutat la Londra in urma cu trei ani, dupa ce in Romania a studiat informatica si matematica pentru a-si infiinta o firma de publicitate video, Brainient. Compania sa ofera caracteristici interactive clipurilor de pe Internet, ajutand clientii sa obtina din publicitate venituri mai mari cu 30%.
In grupul celor veniti in Marea Britanie pentru a-si dezvolta afacerea se afla si Taavet Hinrikus din Estonia. A venit la Londra in 2007 ca angajat al Skype, iar apoi a infiintat TransferWise, un serviciu international de transfer de bani.
"Avem o multime de dezvoltatori in Estonia, dar cand vine vorba de marketing, nu exista oameni de marketing in Estonia", a spus el, adaugat ca "Marea Britanie este punctul central al activitatii antreprenoriale in Europa".
Cel mai important aspect al muncii oamenilor precum cei doi este faptul ca britanicii nu ii mai pot acuza ca le fura locurile de munca, ci din contra, ei creeaza joburi pentru acestia.
Desi britanicii au declarat de nenumarate ori ca se tem de ziua de 1 ianuarie 2014, cand se va da unda verde pentru emigrantii romani si bulgari, acum apare si partea pozitiva a acestui fe