Zilele comunei s-au îmbinat cu Zilele Andrei Șaguna, spre bucuria iubitorilor de tradiții și obiceiuri populare
Comuna Vâlcele s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, aniversând cea de-a doua ediție a Zilelor Vâlcelelor, în cadrul cărora a fost inclusă și cea de-a XXI-a ediție a Nedeii Sânpetrului din cadrul Zilelor Andrei Șaguna.
Centru al culturii covăsnene
Sărbătoarea a început încă de sâmbătă, fiind marcată de o dublă lansare de carte: volumul „Eseuri” al părintelui Ioan Tămaş Delavâlcele și volumul „Neamul răstignit – Poemele Durerii”, semnat de fiul părintelui, tânărul Vasile Tămaş Delavâlcele. Lansarea a avut loc în Biserica din Vâlcele, după Sfânta Liturghie, iar la aceasta au luat parte, alături de credincioșii satului, profesori, scriitori, oameni de afaceri sau prieteni apropiați ai autorilor.
Volumul „Eseuri” cuprinde materiale publicate în „Observatorul de Covasna” în perioada 2010-2011 și semnate de părintele Ioan, reprezentând un cumul de gânduri cu repere istorice, teologice, filosofice şi jurnalistice, frământările care fac legătura morală între Om şi Societate, între Neam şi Ţară. Părintele a vorbit cu căldură celor prezenți la lansare, subliniind faptul că dragostea de oameni, de credință și de tot ceea ce e frumos nu doar estetic ci și spiritual, ar trebui să ne călăuzească în viață. La rândul său, Vasile Tămaș Delavâlcele le-a vorbit celor prezenți despre importanța culturală a Vâlcelelor, apreciind că în această mică localitate, atât de căutată pe vremuri de oameni importanți, continuă să se desfășoare lucruri mărețe, care marchează păstrarea culturii și tradițiilor românești. În plus, tânărul autor a vorbit cu admirație în glas despre cei cărora le-a dedicat volumul „Neamul răstignit – Poemele Durerii”, intelectualii care au dat adevărate exemple de credință și rezistență în vremurile aspre a